خواص عسل-معرفی عسل رابر

             تولید سالانه ۲۰۰ تن عسل در شهرستان رابر

به نقل از کرنا :

به گزارش کرنا، محمدرضا امینی‌زاده افزود: برداشت عسل از بیش از ۲۳ هزار کلنی از نیمه‌ی دوم شهریورماه در شهرستان رابر آغاز شده است و تا پایان مهرماه سال جاری ادامه دارد.
وی با بیان این‌که در شهرستان رابر در فصل‌های بهار و پاییز، برداشت عسل انجام می‌شود، افزود: این شهرستان از لحاظ تولید عسل و تعداد کلنی رتبه‌ی اول استان را به خود اختصاص داده است.

در قرآن سوره ای بنام ” نحل ” مربوط به زنبور عسل و عسل است که اهمیت این ماده را نشان می دهد. قرآن و سنت ۱۴ قرن پیش اثرات معجزه آسای عسل را مورد توجه قرار داده اند.انسان از هزاران سال قبل با خواص درمانی عسل آشناست. گذشته از استفاده خوراکی از آن، از این ماده طبیعی به عنوان دارو برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده کرده است، ابن‌سینا در کتاب قانون خود خوردن متناوب عسل را به عنوان تقویت‌کننده و نیروبخش بدن توصیه کرده است.عسل در زمان های خیلی دور بطور طبیعی در لابه لای صخره ها و در جنگل ها وجود داشته است.از گذشته تا کنون از عسل  در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. مهمترین خاصیت عسل ، ضد میکروبی بودن آن است و این ماده با وجود شیرینی بسیار، ترش نمی شود و کپک نمی زند  در حالی که عسل یک ماده کاملاً خوراکی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد، ولی میکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نیز به مرور از بین می رود زیرا عسل حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است. در گذشته از این خاصیت عسل برای از بین بردن پینه های دست و پا سود می جستند. عسل به عنوان التیام دهنده زخم و نگهدارنده پوست مورد تأیید قرار گرفته است و دارای اثرات ضد خونریزی بوده که این عمل به همراه اثرات ضد میکروب نیز بوده است.در قدیم هر دارویی را با عسل مخلوط می کردند، زیرا عسل خاصیت بهبود بخشی داروها را چند برابر می کرده و امروزه هم از عسل در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند.عسل حاوی آنتی اکسیدان است، از این رو مصرف آن برای سلامت قلب و عروق مفید است. عسل به سلامت پوست کمک می کند و ضد پیری است.عسل مانند اسفناج ، سیب ، پرتقال و توت فرنگی می تواند با رادیکال های آزاد تولید شده در بدن که به سلولها آسیب می رساند، مبارزه کند.از عسل و فرآورده های آن در درمان سرفه بطور مستقیم و غیرمستقیم استفاده می شود. مزه مزه و غرغره شربت عسل برای برطرف کردن زخم های دهان و ورم گلو بسیار سودمند است. عسل ضد آسم است. عسل با اینکه بسیار شیرین است، برای دندان ها و لثه مضر نیست، بلکه لثه ها را سالم می سازد و دندان ها را سفید می کند. دستگاه گوارش را پاک می سازد و ضد اسهال است. در حقیقات ثابت شده اثر بسیار مفیدی برعفونت های معده با هلیکو باکتر پیلوری دارد. از این رو ضد زخم معده و دستگاه گوارش است. عسل بادشکن است و برای معالجه قولنج روده تجویز می شود و در مسمومیت های غذایی، دستگاه گوارش را پاک می سازد. دوست کبد و پادزهر است، پس در بیماری های کبدی مصرف آن مفید است. سکنجبینی که با عسل تهیه می شود، صفرابری عالیست.را از بین می برد، برای این منظور عسل را با کندر باید مصرف کرد.  عسل سنگ های   کلیه و مثانه عسل خواب آور است و به مبتلایان به بیماری کم خوابی توصیه می شود که قبل از خواب چند قاشق مرباخوری عسل میل کنند.این ماده شیرین خاصیت ضدکم‌خونی دارد و به علت داشتن ویتامین ب در درمان کم‌خونی مؤثر است.عسل به دلیل خاصیت آرامش‌بخشی‌اش در درمان شب‌ادراری نیز مؤثر است.برای رفع کم اشتهایی مفید است و جریان خون را در بدن بهبود می بخشد. از این رو به رشد عضلات کمک می کند، پس برای افراد ورزشکار و بچه های کم اشتها بسیار مفید است.همچنین در درمان زخم های مزمن و بدبوی جذام مؤثر بوده است.عسل دارای مقدار زیادی ویتامین و آهن است.مصرف مداوم عسل گلبول های سفید خون را تقویت می کند تا بتواند با باکتری ها و بیماری های ویروسی مقابله کند.عسل گرفتگی مویرگ ها را باز می کند و برای عروق بسیار مفید است.مصرف شربت عسل در فصل گرما با کمی آبلیموی تازه سبب رفع گرمازدگی می شود .با بالا رفتن سن شاهرگ های حیاتی و سیاهرگ ها خاصیت انعطاف پذیری خود را از دست می دهند. عسل و دارچین به شاهرگ ها و سیاهرگ ها قدرتی تازه می بخشند. عسل در درمان آب مروارید ( کاتاراکت ) مفید است.حتی موم عسل نیز و ماسک آن برای چین و چروک صورت خواص زیادی دارد، و فرورفتگی های پوست را می پوشاند و پوست را لطیف می کند.دکتر درخشان استادیار دانشگاه و متخصص اطفال در رابطه با خاصیت عسل به عنوان ضدباکتری بودنش و رفع سرفه در کودکان معتقد است: مصرف عسل خالص در بیماری که بشدت سرفه می‌کند و دچار عارضه سرماخوردگی است، شدت آن را بیشتر می کند.اما باید توجه داشت شربت عسل به عنوان تسکین‌دهنده سرفه، تورم و گلودرد مؤثر است.توجه : عسل ماده ای کاملاً خوراکی است ، ولی در موارد استثنایی ممکن است به اسپورعامل بوتولیسم آلوده باشد که ایجاد سم کرده و مسمومیت زاست ، به همین دلیل مصرف آن برای کودکان زیر یک سال ممنوع است. همچنین بعضی افرد ممکن است نسبت به دانه های گرده موجود درعسل حساسیت داشته باشند.مصرف عسل در ماه‌های اول بارداری موجب سقط جنین می‌شود. اما در ماه‌های آخر موجب تقویت جنین شده و به مادر کمک می‌کند تا زایمان آسان تری داشته باشد.البته اثر ضد میکروبی عسل پس از گرم شدن یا در معرض آفتاب قرار گرفتن کاهش می یابد.در مورد حرارت دادن و یا گرم کردن آن در حد جداکردن موم از عسل خواصش را از دست نمی‌دهد، اما اگر در معرض حرارت بالا و مستقیم قرار گیرد مطمئناً خاصیت خود را از دست می‌دهد.رطوبت زیاد و هوای سرد نیز روی عسل تأثیر نامطلوب دارد. بخصوص هنگامی که موادی به غیر از عسل به آن افزوده شود به تدریج عسل رسوب کرده و سفت می‌شود.مناسب‌ترین دما برای نگهداری عسل دمای ۲۰ درجه سانتیگراد و در هوای خنک است، به هر حال از مصرف این ماده بسیار مفید
غافل نشوید و از فواید زیاد آن سود بجویید.البته رنگ عسل بسته به گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه می کند ، است.

منابع: ویکی پدیا،تبیان،سایت دکتر رویا کیمیایی

۳ دیدگاه

  1. ماشاالله
    خدا برکت بده به مزارع شما

  2. بسار عالی بود سپاس

  3. با تشکر از تمام دوستان، خدای بزرگ رو سپاسگذارم که زاده این خاک پاک و این نعمت ها هستم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rabour.ir