مشاهیر رابر – بلقیس سلیمانی

بلقیس سلیمانی
بلقیس سلیمانی

بلقیس سلیمانی (زاده ۱۳۴۲) نویسنده و منتقد ادبی مقیم تهران است . او در رشته کارشناسی ارشد فلسفه تحصیل کرده و چندین سال مدیریت گروه مطالعات فرهنگی و فرهنگ عامه شبکه رادیویی فرهنگ را بر عهده داشت. از جمله آثار وی می توان به «همنوا با مرغ سحر»،«هنر و زیبایی از دیدگاه افلاطون »، «بازی آخر بانو» ، «بازی عروس و داماد» ، «خاله بازی» ، « به هادس خوش آمدید» و « نارسیده ترنج» از جمله آثار اوست . جوایز: جایزه ادبی مهرگان در سال ۱۳۸۵/جایزه ادبی اصفهان در سال ۱۳۸۵. اصلی ترین دغدغه این همشهری عزیزمان وضعیت زنان است. یکی از صفات بارز وی به گفته کسانیکه با او رابطه دارند عشق و علاقه اش با وجود سالها دوری از استان به کرمانی ها و به ویژه رابری ها می باشد.

به نقل از ویکیپدیا :

بلقیس سلیمانی (زاده ۱۳۴۲ در کرمان –رابر)، نویسنده، منتقد ادبی، و تهیه کننده. معاصر ایرانی است. کتابهای «بازی آخر بانو»، «بازی عروس و داماد» و «خاله بازی» از آثار اوست که همگی بیش از پنج بار تجدید چاپ شده‌اند و رمان بازی آخر بانو برندهٔ جایزه ادبی مهرگان و بهترین رمان بخش ویژهٔ جایزهٔ ادبی اصفهان در سال ۱۳۸۵ شده‌است. او در رشته کارشناسی ارشد فلسفه تحصیل کرده‌است و مدیر گروه مطالعات فرهنگی و فرهنگ عامه شبکه رادیویی فرهنگ می‌باشد. او بیش از هشتاد مقاله در مطبوعات نوشته‌است و برخی از داستانهای وی به زبانهای انگلیسی، ایتالیایی و عربی ترجمه شده‌است. او داوری جایزه‌های ادبی را نیز بر عهده داشته‌است، از جمله جشنواره بین المللی برنامه‌های رادیویی و جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعاتی.

بلقیس سلیمانی
بلقیس سلیمانی

رمان‌های «بازی آخر بانو» و «خاله بازی» دو کتاب از یک سه‌گانه در زمینه‌های عشق و روایت و قدرت هستند که داستان آنها در زمان رویدادهای سیاسی – اجتماعی دهه ۱۳۶۰ ایران قرار دارد و نقش اصلی و محوری آنها با زنان است. سلیمانی در این مجموعه رمان‌ها انسان را در موقعیت‌های مختلف و خطیر مانند انسان در موقعیت انتخاب، انسان در موقعیت آزاد، انسان در موقعیت مرگ، یا در موقعیت قتل قرار داده و عکس‌العمل او را بررسی می‌کند. اما بیشتر دغدغه‌های فلسفی و تجربهٔ آن در قالبی تازه سبب نگارش مجموعه داستان‌های بسیار کوتاه «بازی عروس و داماد» او بود. داستان‌های مجموعه «بازی عروس و داماد» را می‌توان داستان مینی‌مال یا داستان‌های فلَش دانست. این شصت داستان چند خطی همگی قصه‌گو هستند و طرح داستانی آنها واضح و مشخص است و بسیاری از آنها پایانی غافلگیر کننده دارند.

مننبع : وبلاگ شهرستان رابر ، ویکیپدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Rabour.ir