نمایندگان ادوار مختلف از حوزه بافت

مجلس نهم
مجلس نهم

محمد پورعسکری: از ابتدای انقلاب اسلامی شهرستان بافت همواره در عرصه سیاست کانون توجه مردان سیاسی استان و حتی کشور بوده است . میل به فعالیت های سیاسی در میان مردمان این منطقه که ناشی از حساسیت آنها نسبت به اوضاع و احوال دیار خود بوده است، بافتی ها را به عنوان کسانی که هرگز از مسایل روز جامعه غافل نمی شوند معرفی کرده است. انتخابات مجلس شورای اسلامی از جمله انتخابات هایی می باشد که برای اهالی این خطه، در بافت گسترده سابق و در شهرستان های رابر و ارزوئیه که از دل این شهرستان استقلال یافته اند بسیار با اهمیت بوده است.
اولین دوره انتخابات مجلس شورا (که هنوز “ملی” خوانده می شد و نه “اسلامی”) در همان سالی برگزار شد که در فروردین آن اکثریت قابل توجهی از ایرانیان به جمهوری اسلامی “آری” گفتند. ترکیب و تنوع گروه‌های سیاسی شرکت کننده در انتخابات، تب و تاب جامعه‌ای که هنوز از پیروزی انقلاب‌ آن، یک سال بیشتر سپری نمی‌شد، انتخابات مجلس را کاملا متمایز می ساخت. مردم بافت نیز به دنبال همین شور و اشتیاق به پای صندوق های رای رفتند تا با ۱۷هزار و ۶۰۶رای یعنی حدود۶۷درصد آرا “محمد خلیلی” را به عنوان نماینده خود وارد مجلس کنند.
دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در شرایطی برگزار شد که کشور درگیر جنگ تحمیلی بود یعنی در ۲۶فروردین ۱۳۶۳ ، این دوره آغاز رقابت نیروهای نظام سیاسی مستقر بود و مقدمه ای برای شکل گیری دیدگاه ها و فهرست های فرعی “چپ” و “راست” شد که در مبارزات انتخاباتی بعد به شکل آشکارتری خود را نشان داد. شاید همین نگاه به جریانات سیاسی کشور باعث شد تا “مهندس محمد رضا باهنر” از حوزه بافت روانه مجلس شورای اسلامی شود.
سومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۹فروردین ۱۳۶۷ برگزار شد؛ انتخابات در حالی برگزار شد که حزب جمهوری اسلامی منحل شده بود و انشعاب مجمع روحانیون مبارز از جامعه روحانیت مبارز، انتخابات را به صحنه رقابت “چپ”ها و “راست”های حکومت جمهوری اسلامی مبدل کرده بود که در نهایت اکثریت آن را چپ های خط امامی تشکیل داده بودند. در این دوره “دکتر یدا… اسلامی” توانست با کسب ۵۷درصد آرا به عنوان نماینده مردم بافت انتخاب شود.
انتخابات دوره چهارم تا هفتم مجلس شورای اسلامی در ۲۱ فروردین ۱۳۷۱ انتخابات دوره چهارم در حالی برگزار شد که دوران سازندگی به راهبری ” هاشمی رفسنجانی” آغاز شده بود و این سرآغاز حضور “احمد پیش بین” به عنوان نماینده مردم بافت در مجلس شورای اسلامی بود. با پایان یافتن این دوره تلاش برای تنوع پنجمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با حضور چهار طیف سیاسی “ائتلاف خط امام”، “جامعه روحانیت مبارز”، “کارگزاران سازندگی” و “جمعیت دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی”، در ۱۸ اسفندماه ۱۳۷۴ برگزار شد که باز وی توانست راهی مجلس شود. در ادامه در ۳۰ بهمن ۱۳۷۸در فضای گفتمان اصلاحات و فعالیت روزنامه های اصلاح طلب، و در مقطعی که جامعه در کشاکش اصلاح طلبان و مخالفان، شاهد رویدادهای غریبی چون قتل های زنجیره ای و حمله به کوی دانشگاه تهران بود، فهرست نامزدهای اصلاح طلب در اغلب نقاط کشور پیروز شد ، اما “پیش بین” که در لیست راست سنتی بود برای سومین دوره متوالی توانست خود را به عنوان نماینده این حوزه معرفی کند. ۴سال بعد “مطابق آمار وزارت کشور، میزان مشارکت رای دهندگان در انتخابات مجلس به کمترین میزان در بین دوره های مختلف انتخابات رسیده بود و نسبت به دوره قبل ۱۶ درصد کاهش را نشان می داد ” انتخابات مجلس هفتم برگزار و باز “احمد پیش بین” توانست از رقبای خود پیشی بگیرد و باز بر کرسی نمایندگی بنشیند.
۲۴ اسفندماه ۱۳۸۶ انتخابات مجلس هشتم در شرایطی برگزار شد که از میان معدود اصلاح طلبانی که تایید شدند، جمع کوچکی به مجلس راه یافتند و فراکسیون اقلیت را سامان دادند که در این بین “مهندس محمد تقی بختیاری” توانست در شرایطی باور نکردنی راه را بر ورود دوباره “پیش بین” به مجلس شورای اسلامی ببندد و به عنوان پنجمین نماینده مردم شهرستان های بافت ، رابر و ارزوئیه انتخاب شود.
انتخابات مجلس نهم : این انتخابات که مطابق با تقویم سیاسی وزارت کشور قرار است ۱۲اسفندماه سال جاری برگزار شود دارای فراز و نشیب های بسیاری می باشد… .

۷ دیدگاه

  1. ایا همه کاندیداههای نامزد تائید صلاحیت شده امد

  2. کاندیداههای نامزد کدام بهتر است معیار انتخاب اصلح چه میباشد

    • نماینده اصلح با توجه شرایط کنونی منطقه کسی است که حداقل دارای سابقه مشکوکی نباشد. یعنی در گذشته نشان داده باشد که فارغ از مسایل حاشیه ای فقط به امید پیشرفت کار می کند. از طرفی به نظرم کسی باید باشد که به قانون آشنا باشد

  3. باسلام
    خوشحال میشیم اگه مطالب سیاسی بذارین..

  4. به نظرم که سیاست تا حالا هیچ کاری به رابر و منطقه رابر نکرده جز کلی اختلاف و تفرقه افکنی.
    خواهش می کنم فضای آروم سایت را با دل مشغولی های سیاسی پر نکنید…
    بیایید فکری برای باز سازی شهر زیبایمان کنیم با ذره ذره ی اجزائمان
    به امید آبادانی بیشتر رابر

  5. سلام بنظر بنده باید از سیاست حرف زد ماباید به کمک هم وبا تحلیلهای دقیق شخصی را انتخاب کنیم که بتواند برای شهرستان کاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Rabour.ir