عکس هایی زیبا از منطقه آبدر

توضیحات عکاس : چند قطعه عکس مربوط به منطقه ییلاقی آبدر است آبدر حدود ۲۵ کیلومتری رابر است با جاده خاکی به لاله زار هم متصل میشود.
[nggallery id=4]
همشهری گرامی علی شمس الدینی لطف کردن و با بیان زیباشون در مورد منطقه آبدر توضیحاتی ارائه فرمودن.بدون دخل و تصرف در نوشتار ایشون عینا نقل می کنم :
سلام خسته نباشید:ازاینکه کار فرهنگی میکنید باعث افتخار همه همشهریان هستید من به نوبه خودم از شما سپاسگزارم .
با اینکه قلم روانی درنگارش مطالب ندارم ولی حسب دستور همشهری عزیزم آنچه که در مورد آبدر میدانم خدمتتان ارسال میکنم موقعیت جغرافیایی : شما اگر از سیه بنوئیه به طرف شرق حرکت کنید با جاده خاکی پر پیچ وخمی روبرو می شوید که از آبادیهایی بنام تغرکو (تغرک به معنی تگرگ)-اسفیچ – بی سو-اشکان میگذرد تا به آبدر برسد.
تا آن جایی که من شنیدم اشکان ارتباطی با سلسله اشکانیان داشته وقدمت آن به دوره حکومت اشکانیان بر میگردد.
ورودی آبادی اشکان قبرستانی است که مدفن نیای ایل شمس الدینی بنام شیرزاد است که به گفته اجداد ما بعلت درگیری با حاکم فارس به این منطقه تبعید شده است. تاریخ وفات ایشان به دویست واندی سال قبل بر میگردد. پس از عبور از اشکان به آبادی آبدر میرسیم . آبدر را از این جهت آبدرمیخوانند که رودخانه انتهای آبادی با آب فراوانی مسیر خود را طی میکند.
بیشتر زمینهای کشاورزی آبدر با درختان گردوپوشیده شده که بعلت خشکسالیهای اخیر خسارات جبران ناپذیری به گردوهای کهنسال که قدمت چند هزار ساله دارند وارد شده است . سالها قبل سنگ نوشته ای با خط کوفی در این آبادی بودکه مردم محلی اعتقاد داشتنداگر سنگ برعکس شود آنقدر باران میبارد تا همه ابادی را سیل فرا میگیرد.البته سنگ مذکور ازطریق میراث فرهنگی به کرمان منتقل وترجمه شده که تاریخ بنای مسجدی را هزارو چندسال قبل ذکر کرده بوده(سنگ مذکور درموزه سنگ کرمان -گنبد جبلیه -نگهداری می شود.
درآین آبادی مقبره هایی بصورت پراکنده پیدا میشود که ایستاده دفن شده اند وگاهی هم داخل این قبوراشیاء عتقیه پیدا می شود که بنظر میرسد مروبوط به دوره قبل از اسلام باشن.
قله سنگی بزرگی شرق ابدر بنام قله سنغشک(سنگ عشق) است گردو های کهنسالی وجود که منتسب به جمشید جم می باشند. لازم بذکر است در ازمنه قدیم ابدر بر سر راه کاروانهای کرمان بوده کاروانسرای شیرزاد که بقایای تخریب شده ان موجود است موید این مطلب است.تصویر پیوست منطقه عشایری بین آبدر ولاله زار -قله سنگ عشق وسنگهای حکاکی شده که بنظر میرسد زمانی شکار گاه بوده است.
خیلی عالی بود .من شنیدم تو آبدر درخت های گردوی چند هزار ساله است . شما خیلی عکس نگرفتین . اگه بیشتر عکس نیارین مجبورم خودم دست به کار بشم.
آخ که چقدر دلم میخواست الان اونجا باشم…
باتشکر
عکسهای جالبی بود برای ما که الان رابر نیستیم مارا به یاد رابر آورد . عکسهای بیشتری بگیرید.
جناب اقای پارسایی عزیز خسته نباشید بازهم مطالبی دست وپا شکسته درمورد آبدر نوشتم و چند قطعه عکس پیوست کردم که امیدوارم به دیده شما وهمشهریان عزیزخوش آیداگر فرصتی بدست آید تصاویر بیشتری ارسال میکنم. وممونم از عیب پوشی شماهمراه تصاویر قبلی جاده خاکی را اشتباه نوشته بودم که شما اصلاح فرمودید
دوست عزیز فکر کنم گردوهای جمشیدی که شما ذکر کرده اید در روستایپای نگینباشد که بعد از روستای آبدر قرار دارد ………..
دوست عزیز فکر کنم گردوهای جمشیدی که شما ذکر کرده اید در روستای پای نگین باشد که بعد از روستای آبدر قرار دارد ………..
جناب آقای نگینی عزیز وهمشهری خوبم :تو آبدر چندتا گردوی کهنسال به این نام مشهورند .پانگین هم کنار آبدر است بعید هر دوتا آبادی چنین گردوهایی داشته باشند. شما اگر گذارتان به پانگین افتاد تو مسیرتان آبدر از هرکه سوال کنی به شما آدرس میدهند
با سلام. اگه ممکنه عکس و اطلاعات بیشترى در مورد مسجد آبدر که کتیبه ان که مربوط به یحیى بن عبدالله بن یوسف است و در حال حاضر در گنبد جبلیه کرمان است به من بدهید. من دانشجوى رشته باستانشناسى هستم و براى تحقىقم به عکس و اطلاعات احتیاج دارم. خیلى ممنون میشم با ایمیل به من اطلاع دهید. با سپاس فراوان. khashayar.shams@yahoo.com
باسلام.خیلی خوب بود. من الان رابر نیستم ولی عکساتون یادآور خوبی برام بود. ازتون ممنونم
با سلام لطفا عکس های بیشتری از کاروان سرای .از گردوهای کهن سال و از قله های سنگ عشق و درمین ابدر بگیرید