تست ۳۰۰ راس گاو برای تشخیص بیماری سل در رابر

1340525696
رئیس شبکه دامپزشکی رابر گفت: طی سال جاری تاکنون بیش از ۳۰۰ نوبت راس گاو برای تشخیص بیماری سل و بروسلوز مورد خون‌گیری و تست قرار گرفته‌ است.
فاطمه موحدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رابر اظهار داشت: یکی از راه‌های مبارزه و کنترل بیماری سل انجام تست‌های غربالگری برای تشخیص دام‌های راکتور و آلوده است.

رئیس شبکه دامپزشکی رابر گفت: طی سال جاری تاکنون بیش از ۳۰۰ نوبت راس گاو برای تشخیص بیماری سل و بروسلوز مورد خون‌گیری و تست قرار گرفته‌ است.

وی افزود: این تست به عنوان تست مقایسه‌ای انجام می‌گیرد به همین منظور شبکه دامپزشکی رابر از ابتدای سال جاری تاکنون با اعزام اکیپ‌های عملیاتی متخصص به دو روستای بنه‌سوخته و گتک تعداد ۱۴۴ راس گاو خونگیری و ۱۵۶ راس گاو نیز تست سل شده‌اند و هیچ مورد دام مشکوک و راکتوری علیه‌ بیماری سل و بروسلوزدر شهرستان رابر مشاهده نشده است.

وی تصریح کرد: ضد‌عفونی مرتب جایگاه دام و رعایت اصول و ضوابط قرنطینه‌ای دام از جمله اقدامات کنترلی این بیماری مهم است.

موحدی بیان کرد: بیماری سل به دو صورت ریوی و خارج ریوی بروز می‌ِکند و میکروب سل پس از ورود به ریه و ایجاد ضایعه اولیه می‌تواند از طریق جریان خون، عروق لنفاوی و یا بر اثر مجاورت مستقیم به دیگر قسمت‌های بدن منتشر شود.

وی با اشاره به اینکه این بیماری از جمله بیماری‌های مشترک بین دام و انسان است، گفت: سل می‌تواند، تقریبا تمام اعضای بدن را مبتلا کند اما شایع‌ترین شکل بیماری سل ریوی است و راه انتقال عفونت تقریبا همیشه از راه تنفس است.

موحدی از دامداران درخواست کرد تا در زمینه کنترل این دو بیماری خطرناک همکاری لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی داشته باشند و قبل از خرید دام‌‌های جدید به شبکه‌ دامپزشکی برای انجام تست و خون‌گیری از دام‌ها مراجعه کنند.

وی عنوان کرد: طی سال جاری در سطح شهرستان رابر تعداد ۲۹۳ قلاده سگ علیه هاری واکسینه شده‌اند و همچنین قلاده‌گذاری این سگ‌ها نیز انجام شده است.

موحدی بیماری هاری را یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست که بر اثر گزیده شدن توسط سگ، روباه، ‌شغال و گرگ ایجاد می‌شود.

وی همچنین ‌از تشکیل ‌کمیته اتلاف سگ‌های ولگرد با همکاری شهرداری رابر خبر داد و گفت: سگ‌های ولگرد معدوم می‌شوند.

رئیس شبکه دامپزشکی رابر گفت: افرادی که اقدام به نگهداری سگ می‌کنند، باید واکسن‌های هاری را طبق برنامه مشخص دریافت کنند.

وی افزود: این بیماری در سگ با گوشه‌گیری، ترس و بی‌قراری، تهاجم، گاز گرفتن اشیا و بزاق‌ریزی همراه است و دام مبتلا به این بیماری نیز با نعره کشیدن، بزاق‌ریزی، تهاجم و کاهش اشتها‌ مشخص می‌شود.

موحدی با توصیه به اینکه در صورت مشاهده حیوان مشکوک نباید ‌به دام نزدیک شد، گفت: باید هرچه سریع‌تر به دامپزشکی اطلاع داده شود و در صورت گاز گرفته شدن انسان شست‌وشوی محل با آب صابون و مراجعه به ‌در‌مانگاه ضروری است.

وی با هشدار به افرادی که اقدام به نگهداری سگ به صورت اهلی در خانه می‌کنند و یا شغل و حرفه آنها به گونه‌ای است که با دام ارتباط دارند، بیان کرد: این افراد باید واکسن‌های هاری را طبق برنامه مشخص دریافت کنند.

موحدی بیان کرد: شبکه دامپزشکی شهرستان رابر در زمینه مبارزه با بیماری هاری با انجام واکسیناسیون منظم دام‌ها در صورت مواجه با موارد مشکوک، آنها را زیر نظر گرفته و در صورت اطمینان از سلامت آنها به دامداران اجازه نگهداری از سگ را می‌دهد.

وی گفت: دامداران باید برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری سگ‌های نگهبان گله را سالانه واکسینه و با حصارکشی دامداری خود از ورود سگ‌های ولگرد، روباه، گرگ و راسو به محل نگهداری دام جلوگیری و در صورت مشاهده مورد مشکوک مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان اعلام کنند.

منبع:خبرگزاری فارس

ارسال شده توسط موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Rabour.ir