به گزارش خبرنگار سایت رابر به نقل از خبرگزاری ایسنا، پهنه رنگارنگ دشتها و دامان کوهستانهای «رابر» به گلهای وحشی رنگین شده است، مسیرجاده پر شده است از بنفشههای وحشی، پس از مسیر پر شده با گلهای وحشی، گلهای خودروی زردرنگ نیز شما را به سمت خود میکشانند، حالا نوبت خودنمایی کندوهای زیبای عسل است، گویی تابلویی زیبا از رنگها پیش روی شماست.
منطقهی کویر، باغها این روزها در رابر، مهمان زنبورهای شیرین عسلاند، عطر گلهای وحشی و عطر پونه در هم آمیخته شده است و طراوت و صدای ریزش آب در انتهای درهها و رایحهی مدهوشکننده گلها و گیاهان وحشی، این فضا را سرشار از هدیههای ناب طبیعت کرده است و دشتهای مملو از گلهای رنگارنگ رابر این روزها شاهد فصل دوم برداشت عسل است.
چشمهها، آب گوارا و سرد خود را به شما هدیه میدهند و وزوز زنبورهای عسل با دمیدن خورشید طلایی، آوازو سرود شکر گلچینها به همراه پیچیدن بوی خوش گل در کوچه باغهای شهر، دست به دست هم، زیبایی خاصی به طبیعت رابر بخشیده و روح تازهای به کالبد طبیعت میدمد.
اینجا در رابر، شادابی، نشاط و جلای روح و روان را در کندوهای عسل میتوان به وضوح لمس کرد، گویا تابلوهای زیبایی از خلقت خداوند را میبینی و هرچه بیشتر خیره شوی، به ابعادی تازهتری از بهشت روی زمین میرسی…
در انتهای رشته کوههای زاگرس و ۱۸۰ کیلومتری جنوب استان زرخیز کرمان شهرستانی بسیار زیبا و سرسبز به نام رابر وجود دارد که بهعلت ارتفاع زیاد از سطح دریا و ییلاق زیبا بهترین منطقه جنوب شرق ایران برای پرورش گردو و زنبور عسل است بهعلت وجود گیاهان داروی و گل و گیاه فراوان در کوهها و مزارع شهرستان رابر در فصل بهار و تابستان عسل بهاره این منطقه کیفیت از خیلی خوبی برخوردار است و بهعلت نزدیکی منطقه گرم و حاصلخیز جیرفت و کهنوج به شهرستان رابر کندوهای زنبور در فصل زمستان به این منطقه گسیل میشود که این مهم باعث تولید عسل بینظیر بهار نارنج میشود و چهار فصل بودن استان زرخیز کرمان منتج به تولید عسل با رایحههای گیاهی در چهار فصل سال شده است.
در این منطقه مرغوبترین محصولات طبیعی از قبیل عسل، کشک، روغن، تلف و گردو توسط عشایر تولید و به مناطق مهم کشور ارسال میشود.
«علیجان سلیمانی»، فرماندار شهرستان رابر عسل این منطقه را مرغوبترین عسل استان عنوان میکند و این شهرستان را قطب عسل استان مینامد و میگوید: یکی از ارگانیکترین و طبیعیترین عسلهای کشور در رابر تولید میشود.
وی میافزاید: شهرستان رابر یکی از زیباترین عرصههای طبیعی را به لحاظ تنوع رویش گیاهان مختلف در دشتها را دارد و شرایط آب و هوایی بهترین اقلیم را برای پرورش زنبور عسل فراهم کرده است.
فرماندار شهرستان رابر میگوید: با پایان یافتن فصل برداشت عسل بهاره در شهرستان رابر جشنوارهی عسل در این شهرستان برگزار میشود که برگزاری جشنوارهها، نمایشگاهها و حضور زنبورداران را در سطح استان و کشور برای معرفی عسل رابر است.
سلیمانی، عسل رابر را نجاتبخش اقتصاد این شهرستان میداند و ادامه میدهد: شهرستان رابر منطقهای با تنوع آب و هوایی مختلف است که ظرفیتهای زیادی در حوزههای کشاورزی و دامی، ایلات و عشایر و معادن دارد و با استفادهی صحیح از ظرفیتهای این منطقه تحول عظیمی در شهرستان رابر به ویژه در زمینه اشتغال جوانان جویای کار ایجاد میشود.
وی با اشاره به حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی از تهران در شهرستان رابر، میگوید: سه گروه سرمایهگذار خصوصی پیگیر راهاندازی صنایع بستهبندی و فرآوری عسل در شهرستان رابر هستند و از آنها در راستای کاهش مشکلات زنبورداران حمایتهای لازم میشود.
فرماندار رابر لازمهی پیشرفت در این حوزهها را شناخت و بررسی مشکلات میداند و میافزاید: برای اینکه کشاورزان بتوانند در حقوق کاری و اجتماعی خود، جایگاه مناسبی داشته باشند باید جایگاهی ثابت و فعال برای حمایت از این قشر زحمتکش وجود داشته باشد.
«پیام ذوالعلی»، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر نیز میگوید: در شهرستان رابر همه شرایط مهیا شده است که محصول عسل به صورت طبیعی و بکر به دست مشتری برسد.
وی ادامه میدهد: وجود گلستانهای چهار فصل در رابر موجب شده است که در هر فصل سال رنگ و طعم عسل تولیدی در رابر نیز تغییر کند حتی مکانهای مختلف،کوهستانها، دشتها و حتی دهستانهای مختلف نیز عسلی با طعم و رنگ مخصوص به خود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر میگوید : با توجه به نظر کارشناسان عسل رابر بیشتر از اینکه جنبه غذایی داشته باشد جنبه دارویی دارد و بسیاری از مصرفکنندگان نیز از همینرو از عسل رابر استفاده میکنند ضمن اینکه بخشی از بازارهای صادراتی عسل نیز توسط تولیدکنندگان این شهرستان تأمین میشود.
ذوالعلی با بیان اینکه شهرستان رابر به لحاظ تولید عسل رتبهی دوم کشوری را دارد، میگوید: آب و هوای مساعد و طبیعت بِکر این منطقه، باعث شده عسل تولیدی، کیفیت مناسبی داشته باشد اما نبودِ صنایع بستهبندی و فرآوری و وجودِ دلالان بازار را برای زنبورداران کساد کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رابر با بیان اینکه برداشت عسل از ۳۵ هزار کلونی زنبور عسل در شهرستان رابر پایان یافته است، میگوید: شهرستان رابر، ۳۰ هزار کلونی زنبور عسل دارد و ۲۵۰ نفر بطور مستقیم در این حرفه فعالیت دارند و امسال از این تعداد کلونی در دو فصل برداشت بهاره و پائیزه ۴۰۰ تُن عسل برداشت شد که بخش قابل توجهی از این تولیدات به کشورهای مصرفکننده صادر شده است.
ذوالعلی میگوید : برداشت عسل در هر سال دو بار در رابر انجام میشود و بخش قابل توجهی از عسل تولیدی در این شهرستان به کشورهای مختلف صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی رابر با بیان اینکه در این شهرستان آمادگی لازم برای حمایت از افرادی با قصد سرمایهگذاری در این بخش وجود دارد، از هماهنگی با بانک مهرامام رضا (ع) و پرداخت تسهیلات به زنبورداران خبر میدهد.
از عسل رابر به عنوان دارویی برای درمان دردهای مختلف استفاده میشود بهعنوان مثال عسل بهارهای که در درهی آلو تولید میشود برای درمان بیماریهای خاص استفاده میشود و عسل فصلها و دشتها و درههای دیگر برای درمان دردی دیگر، این خاصیت، عسل رابر را به یکی از کالاهای اصلی عطاریهای استان تبدیل کرده است.
گزارش از: «فرزانه لشکری»، خبرنگار ایسنا منطقه کویر